"Можемо піти не "у лоб": Жданов розповів, як ЗСУ будуть деокупувати Донецьку та Луганську області

Луганську область звільнятимуть під час військової контрнаступальної операції на сході України. Військовий експерт Олег Жданов вважає, що жодних особливостей при деокупації цієї території не буде, передають Патріоти України.

За його словами, головне завдання в тому, щоб пройти лінію оборони. Саме на цій лінії побудовані міцні укріплення російських військ.

"Цілком можливо, що можемо піти не "у лоб" на цю лінію оборони, а за іншими напрямками, з півдня або півночі. Але в будь-якому випадку, якихось особливостей (звільнення, – ред.) Луганської або Донецької області я не бачу", - розповів Жданов на своєму Youtube-каналі.

Він додав, що особливість може бути лише в угрупованні російських військ, її здатності, бажанні й можливості оборонятися на тому чи іншому напрямку.

"І особливість полягатиме в тому, наскільки масштабною буде контрнаступальна операція ЗСУ: або це буде контрнаступ на декількох напрямках, або по черзі – спочатку на одному напрямку, потім - на іншому. Тому Луганщина буде звільнена так само, як і інші окуповані області", – резюмував експерт.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...