"Можемо стати другим Буковелем": Київ просить Кабмін посилити обмеження в помаранчевій зоні

Влада Києва просить Кабмін дозволити посилити обмежувальні заходи через зростання захворюваності на COVID-19. Про це під час брифінгу заявив мер Києва Віталій Кличко. Трансляція брифінгу пройшла на YouTube, передають Патріоти України.

Про що просить Кличка Кабмін

"Хочу повідомити вам важливу інформацію. Ситуація стосується коронавірусу. За останні півтора тижні к-ть хворих і госпіталізованих збільшилася вдвічі. За минулу добу 999 випадків, динаміка загрозлива. Київ звертається до уряду з проханням розширити перелік заборон в помаранчевій зоні карантину", - сказав він.

За його словами, Київ може повторити долю курорту Буковель. "У столиці заплановано великий футбольний матч, на який приїде багато глядачів з різних регіонів - до 35 тис. Це може стати другим Буковелем", - уточнив він.

Кличко також додав, що Київ прийняв рішення почати канікули для учнів 5-11 класів на два дні раніше. "Садки і початкова школа працюватимуть в звичайному режимі", - додав він.

За словами Кличка, якщо буде така захворюваність, місць в лікарнях не вистачить. "Ситуація вкрай складна ... Бізнесу хочу сказати - будьте відповідальними за своє здоров'я і здоров'я інших людей. Інакше, якщо ситуація погіршиться, заклади будуть закриті", - завершив він.

Які саме заборони можуть ввести

Мер попросив повернути органам місцевої влади повноваження самостійно приймати рішення про встановлення обмежувальних заходів, так як з 17 лютого міста не мають права посилювати карантин на своїх територіях. Також він попросив МВС, МОЗ та Мінінфраструктури посилити контроль за дотриманням встановлених протиепідемічних заходів.

Зокрема, контроль потрібно посилити за проведенням масових зібрань, дотриманням масочного режиму, роботою торгових, розважальних закладів, ресторанів і кафе, заповненісттю громадського транспорту, проведенням спортивних змагань.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...