"Можемо вляпатися у Мінськ-3": Жданов озвучив три сценарії закінчення війни в Україні

Збройні сили України мають усі шанси вийти на кордони 1991 року вже у цьому році. Це один із варіантів розвитку подій. Водночас є ще два сценарії, які також не варто виключати. Зокрема, війна може перенестися у 2024 рік. Таку думку висловив військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов під час стріму на своєму YouTube-каналі, передають Патріоти України.

"Шанси (до кінця 2023 року вийти на кордони 1991-го року, - ред.) цілком є. Єдине, що не можна сказати точно зі 100%-ю впевненістю, – як піде контрнаступ. Ми всі сподіваємося, і є величезні шанси на те, що він буде успішним, і що ми до кінця 2023-го можемо вийти на кордони 1991 року. Це цілком реально", - зазначив Жданов.

За його словами, якщо Україна не вийде цьогоріч на кордони 1991 року, то тут є ще два варіанти розвитку подій. Перший варіант – перехід війни у 2024-й рік та підготовка ЗСУ до другого контрнаступу. Другий варіант – втручання Китаю в якості посередника і примус України до миру в обмін на території.

"Найгірший для нас варіант – це Китай зі своїми мирними ініціативами... Я більше, ніж упевнений, що Китай наполягатиме на переговорному процесі. Переговорний процес буде мати на увазі негайне припинення вогню. І можемо вляпатися з вами з цим Китаєм у "Мінськ-3". Як він буде називатися – неважливо, але це буде подоба "Мінська-2", - розповів військовий експерт.

Як зазначив Жданов, на якомусь рубежі відразу після закінчення контрнаступу, де ЗСУ зупиняться, там Китай і буде змушувати Україну сідати за стіл переговорів. За словами полковника запасу, саме цим і небезпечне посередництво Китаю.

"У цьому випадку Китай отримує найбільші преференції, а ми з вами опиняємося на порозі чергової війни, яка може відбутися через деякий період, коли Росія перегрупується і відновить свою боєздатність", - підкреслив Жданов.

Україна отримає надсучасні фронтові БПЛА для розвідки та вогневої підтримки та розвідки від американської компанії Feloni

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:15

Американська компанія Feloni Aero оголосила про запуск нової лінійки БПЛА, призначених для "зміцнення обороноздатності України". Йдеться про Felon 1.0 c системою озброєння калібру 5,56 мм і FelonX, який має найменшу у світі ракету Spike. Про це 3 травн...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...