"Можемо використати підхід американських партнерів": Путін заговорив про можливість превентивного ядерного удару

Росія може розглянути питання про офіційне включення до своєї військової доктрини нанесення першого превентивного ядерного удару з метою роззброєння противника. Про це заявив президент країни-агресорки Володимир Путін журналістам після саміту у Киргизстані, передають Патріоти України.

За його словами, РФ може використати стратегію США з цього питання. "Ми думаємо про це. Якщо ми говоримо про удар, що обеззброює, можливо, нам слід подумати про використання підходів наших американських партнерів", - сказав Путін.

Таким чином він послався на стратегію США щодо застосування високоточних ракет для превентивного удару. Зараз доктрина Росії передбачає використання ядерної зброї як крайнього заходу у разі загрози існуванню держави.

Погрози Путіна ядерною зброєю

З початку повномасштабної війни Росії проти України в Москві не раз погрожували застосуванням ядерної зброї по території нашої країни. ЗМІ писали, що навесні 2022 року російські офіційні особи обговорювали можливе використання ядерної зброї проти України.

7 грудня Путін заявив, що "загроза ядерної війни наростає". При цьому він також уточнив, що Росія не використовує ядерну зброю першою. У Держдепартаменті назвали нові "ядерні" погрози Путіна "пустопорожніми".

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...