"Можемо задіяти 35-40 тис. військових": Лукашенко відповів, чи допоможе білоруська армія Путіну

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко заперечив інформацію від деяких західних ЗМІ, що білоруські війська невдовзі вступлять у війну проти України на боці Росії. Про це інформує провладний білоруський телеграм-канал "Пул першого", передають Патріоти України.

"Це дурість повна. Якщо ми безпосередньо своїми збройними Силами, живою силою вплутаємось у цей конфлікт, ми нічого до цього не додамо, а зробимо навпаки гірше. Це не роль Білорусі у цьому конфлікті", - наголосив Лукашенко.

Водночас, керуючись принципом "і вашим і нашим" диктатор сказав, що ніколи не відмовлялася від участі у так званій "спеціальній воєнній операції". За його словами, Білорусь "задіяна в ній за багатьма напрямами, але без безпосередньої участі військових".

"Ми не вплутуємося, нікого не вбиваємо, живої сили туди не вводимо, тому що в цьому немає необхідності. Наші збройні сили, скільки ми можемо задіяти – 35-40 тис. – вони не вирішать проблему", - сказав Лукашенко.

Самопроголошений президент Білорусі вкотре закликав Україну домовлятися з Росією. Він вважає, що за Києвом "стоять американці і поляки".

"Треба виставити Україну і поляків і американців, які стоять за ними, у тому вигляді, в якому вони мають бути розгорнуті і показані всьому світу. Вони не хочуть йти ні на які мирні переговори. У них, у американців (вони там рулять через поляків), небезпека одна: ядерний конфлікт, ядерна зброя. Чому? Тому що у них вже буде спекотно", – підсумував диктатор.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...