"Можете на нас розраховувати": Нідерланди передадуть Україні сучасну важку зброю

Нідерланди передадуть Україні сучасне важке озброєння, самохідні гаубиці та панцирники. Про це заявив прем’єр-міністр країни Марк Рютте під час брифінгу в Києві, передають Патріоти України.

Звісно Україна потребує нашої військової підтримки. Нам потрібно підтримувати Україну складним сучасним типом зброї. Я закликаю всіх своїх колег в Європі та інших куточках світу, щоб вони допомагали з тяжкою зброєю Україні. Ми надаватимемо від нашої країни тяжку зброю: панцирники і самохідні гаубиці. Я хочу закликати наших союзників робити те саме" – сказав він.

Він також наголосив, що Нідерланди й надалі допомагатимуть Україні всіма можливими способами. Нідерланди підтримуватиме Україну будь-яким можливим способом. Можете на нас розраховувати і тепер, і надалі – додав Рютте.

Водночас, президент України Володимир Зеленський заявив, що за обсягом наданої оборонної підтримки Нідерланди входять до першої десятки партнерів нашої держави.

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...