Можлива нова війна? Армія Китаю опублікувала допис із погрозами на тлі суперечок про візит Пелосі на Тайвань

На офіційному акаунті 80-ї армії Народно-визвольної армії Китаю в Weibo (китайська соцмережа, аналог Twitter та Facebook) на тлі заяв про можливий візит речниці Палати представників США Ненсі Пелосі на Тайвань з’явилося суперечливе повідомлення, передають Патріоти України.

"Готуйтесь до бою!", - йдеться в повідомленні 80-ї армії Народно-визвольної армії Китаю.

Раніше сьогодні китайські ЗМІ повідомили, що Збройні сили Китаю розпочали військові навчання у Південно-Китайському морі.

Американськs видання Bloomberg та NBC з посиланням на джерела повідомляли, що 29 липня стартує турне офіційної делегації Конгресу США на чолі з Ненсі Пелосі країнами Азії. Очікуються візити до Японії, Південної Кореї, Малайзії та Сингапуру. Візит на Тайвань поки що зазначений як "попередній".

Як повідомлялося раніше, спікер Палати представників США Ненсі Пелосі заявляла, що має намір відвідати Тайвань після 1 серпня. Пелосі стане найбільш високопоставленим політиком США, який відвідав країну за 25 років, якщо візит відбудеться.

Китай заявив, що відповість "рішучими заходами", якщо Пелосі відправиться на Тайвань. Джо Байден не підтримав ідею Пелосі. Він сказав, що Міністерство оборони США проти відвідування Тайваню американськими офіційними особами. "Військові вважають, що зараз це не дуже хороша ідея", - сказав він журналістам у середу ввечері.

Дебати про те, чи слід Пелосі відвідати Тайвань, розгорнулися на тлі зростання стурбованості з приводу того, що Пекін може піти на військові дії проти демократичного Тайваню.

Оце так: У США визнали, що новітні ракети, які отримала Україна, не виправдали себе

субота, 27 квітень 2024, 10:52

У Сполучених Штатах Америки визнали, що новітні ракети, які вони передали Україні, не виправдали себе в умовах нашої війни. Ймовірно, йдеться про малогабаритні високоточні боєприпаси GLSDB, передають Патріоти України. . Про це під час безпекового фору...

Так і не запрацював? Чи буде продовжено американський ленд-ліз для України: У МЗС дали відповідь

субота, 27 квітень 2024, 10:30

Майже два роки тому президент США Джо Байден підписав акт про ленд-ліз для України, який передбачав передачу американської зброї через механізми оренди або позики, передають Патріоти України. Однак його так і не було застосовано, термін дії документа ...