Можливі "дискусії": Стефанчук назвав законопроєкти на виконання вимог Єврокомісії, ухвалення яких може "зависнути"

Верховна Рада України найближчим часом має намір ухвалити низку законопроєктів на виконання вимог Європейської комісії. Однак, деякі з них можуть "викликати дискусії". Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук. Він наголосив, що жоден з цих законопроєктів не вплине на життя українців негативно, передають Патріоти України.

"Ми розробили наш план законопроєктних робіт, визначили, що маємо ухвалити найближчим часом, особливо, що стосується цих семи побажань Європейської комісії. Зокрема, це законопроєкт, який стосується Конституційного Суду. Це законопроєкт, який стосується питань, пов'язаних з відмиванням коштів, так званий FATF. Це питання, пов'язані з законом про деолігархізацію. Це питання, пов'язані з законом про національні меншини. Це питання, пов'язані з законом про медіа. Це основний план Верховної Ради, який ми маємо втілити найближчим часом", – сказав Стефанчук.

За словами спікера, Верховна Рада здійснює організаційні структурні перетворення, щоб ця діяльність була пришвидшеною і закони, які стосуються євроінтеграції, проходили по так званому "швидкому треку". Стефанчук наголосив, що до кінця року планується ухвалити всі законопроєкти, про які йдеться у переліку вимог Європейської комісії.

"Серед них якихось таких, які б негативно впливали на життя пересічного громадянина, немає. Є ті, які можуть викликати дискусію, і це нормально. Зокрема, я думаю, що буде велика дискусія щодо закону про медіа. Буде дискусія по закону про національні спільноти.

Але ми маємо просто закладати у них директиви ЄС, бо у нас є дороговказ на ці директиви, і вже вести нашу дискусію у межах тільки одного питання – відповідає чи не відповідає директивам ЄС. І тому тут знімаються будь-які інші бажання чи якісь інші впливи", – пояснив голова Верховної Ради України.

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...