"Можливо, вони захочуть": Аналітик оцінив шанси росіян на форсування річки Оскіл на Куп'янському напрямку

Російська окупаційна армія не має шансів форсувати річку Оскіл, що у Харківській області на Куп'янському напрямку. Крім того, ворог не залишає надій захопити місто Куп'янськ. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий аналітик Олексій Гетьман, передають Патріоти України.

"Можливо, вони захочуть на Куп’янському напрямку все-таки спробувати ще раз проводити наступальні дії. Можна припустити теоретично, що росіяни можуть дійти до річки Оскіл, але на правому березі, на західному, гірський хребет серйозний. Там уже українські фортифікації досить серйозні. Там артилерія, яка пристріляла всі підходи. Шансів форсувати цю річку в росіян немає", - наголосив аналітик.

З його слів, ймовірно, самі окупанти теж це розуміють. Адже, за даними українського Генерального штабу, на цій ділянці фронту бойові дії хоч і не зупинилися, але стали не такими інтенсивними, як були ще кілька днів тому.

Гетьман припустив, що окупанти будуть намагатися просунутися на Східному напрямку фронту, в бік міста Костянтинівка Донецької області, на Запорізькому - поблизу селища Роботине, а також на Куп’янському напрямку, адже сам Куп’янськ необхідний загарбникам як логістичний хаб.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...