"Можливості противника не безмежні": Командувач Нацгвардії дав прогноз, коли війська Путіна стануть в оборону

Командувач Національної гвардії бригадний генерал Олександр Півненко вважає, що російські війська через місяць-півтора не зможуть вести активні штурми на одразу багатьох напрямках та стануть в оборону, передають Патріоти України.

"Важко. Але ж наступальні можливості противника не безмежні, та й скільки вони зазнають втрат… Я думаю, ще місяць-півтора - і вони не зможуть вести активні штурми на одразу багатьох напрямках і стануть в оборону в будь-якому випадку. А нам за цей час потрібно сформувати наші підрозділи, підготувати".

За словами генерала, потрібно шукати слабкі місця ворога і обходити сильні. "Треба адаптуватися, міняти модель управління, ставити задачі: якщо так не працює - пробувати асиметрично. Але кардинально все не зміниш, на все потрібен час, особливо, якщо говорити про системні зміни", - заявив він.

Відповідаючи на питання щодо даних від західних аналітиків про те, що ситуація з фортифікаціями в Україні, нарешті, покращується, Півненко зазначив, що коли стаєш в оборону, потрібно зариватися, причому робити це капітально.

Загалом Півненко висловив думку, що у будь-якому випадку Україна вистоїть. "Потрібно розвиватися. Якщо ми будемо постійно на крок попереду і думати про майбутнє, то все буде нормально. Найважливіше, що може бути зараз - це підготовка, розвиток навчальних центрів, закупівлі озброєння, військової техніки, виробництво нашою країною військової техніки, дронів, бронетехніки, засобів ППО, ПЗРК, боєприпасів".

Джерело: Укрінформ

Спецпідрозділ ГРУ РФ вербує диверсантів в Європі через Telegram і TikTok: Що відомо про схему

четвер, 25 липень 2024, 22:30

Спецпідрозділ Головного управління Генштабу ЗС РФ організовує диверсії в Європі, вербуючи виконавців через Telegram і TikTok, пише розслідувальний центр "Досьє", який отримав доступ до документів, передають Патріоти України. Команда агентів Головного у...

"Бачимо зусилля": Ворог розглядає Запорізький напрямок як "перспективний", має дедлайни, - Братчук

четвер, 25 липень 2024, 22:15

Російське військове керівництво поставило своєму окупаційному контингенту в Україні завдання щодо просування у Запорізькій області на кількох напрямках. Також Кремль вважає цей відрізок фронту "перспективним". Про це заявив представник Української добр...