"Можливий варіант, про який ми ще не знаємо": У МЗС поділились очікуваннями від саміту НАТО у Вільнюсі

На саміті НАТО у Вільнюсі Україні можуть запропонувати варіант співпраці, про який Київ ще не знає і щодо якого тривають переговори. Імовірно, це буде крок назустріч вступу нашої країни до Північно-атлантичного альянсу. Таку думку в ефірі всеукраїнського телемарафону 17 червня висловив заступник міністра закордонних справ Андрій Мельник, передають Патріоти України.

Зокрема, дипломата спитали, може Україна чекати від саміту спрощеного плану вступу замістьплану дій щодо членства в НАТО, гарантій безпеки від окремих країн або ж чергових заяв про "відчинені двері". На думку Мельника, навряд чи якийсь із цих варіантів "справді спрацює" – скоріше, слід чекати на іншого.

"Я думаю, тут буде якийсь варіант, про який ми ще сьогодні не знаємо, над яким ведуться переговори. Очевидно, що це буде крок назустріч нашому членству. Як він виглядатиме – поки що казати зарано. У нас ще є час, щоб цей крок справді виглядав переконливо, а не був лише виправданням того, що політичне рішення про вступ поки, на жаль, не може бути ухвалене нашими союзниками", – сказав політик. Нагадаємо, саміт НАТО має відбутися 11-12 липня у Вільнюсі (Литва).

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...