"Можна констатувати": У ЗСУ пояснили, чому війська РФ замінили "Онікси" на "Іскандери" для обстрілів Одещини

Для обстрілів Одеси й Одеської області росіяни останнім часом застосовують не "Онікси", а "Іскандери". Однією з причин переходу на ці ракети може бути вища ефективність "Іскандерів". Окрім того, ворог орієнтується на запаси свого озброєння. Таку думку висловив начальник Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Дмитро Плетенчук в ефірі "Єдиних новин", передають Патріоти України.

"[Росіяни] використовують доступний ресурс. Використовують той ресурс, який вони вважають більш ефективним. "Онікси" – це застосування протикорабельної системи, яка в принципі призначена для інших цілей", – пояснив військовий. Водночас окупанти можуть комбінувати різні ракети для повітряних атак, виходячи з наявності боєзапасу, а також з інших причин.

"Використовуючи систему "Іскандер", окупанти застосовують саме ту систему, яка для цього призначена. Для того, щоб працювати в режимі "земля – земля". Єдине, що можна додати – використовують вони досить свіжі ракети. Можна констатувати, що працюють боєприпаси, які виготовляються просто зараз", – додав представник ОК "Південь".

"Аналоговнет": Російський флот став майже посміховиськом, - The Telegraph

неділя, 19 травень 2024, 8:50

Нещодавно Москва і Пекін оголосили про створення "спільної комісії з розвитку Північного морського шляху". Багато аналітиків, в тому числі з Королівського Об'єднаного інституту оборонних досліджень, вважають, що це більше вигідно Сі, ніж Путіну, але в ...

Оце так! Росія для війни з Україною закуповує снайперські гвинтівки австрійського виробництва

неділя, 19 травень 2024, 8:30

Країна-агресор Росія у війні проти України використовує снайперські гвинтівки та пістолети, зроблені австрійською компанією Steyr Mannlicher. У РФ цю зброю завозять в обхід санкцій Європейського Союзу і незважаючи на те, що Австрія на офіційному рівні ...