Можна порушувати карантин далі: Суд відмовився штрафувати Зеленського за скандальне кавування зі свитою у Хмельницькому

Хмельницький міський районний суд призупинив адміністративне провадження про порушення карантинних вимог президентом Володимиром Зеленським під час відвідування кафе в Хмельницькому, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Громадське».

19 червня, суд мав розглянути питання про адміністративне порушення Зеленським карантину, однак, згідно з Конституцією, глава держави є недоторканним.

У зв’язку з цим суддя Андрій Мисинкевич заявив, що тимчасово зупиняє провадження і звернеться до Верховного суду для тлумачення, чи може президент бути притягнутий до адміністративної відповідальності.

Зазначимо, що за порушення карантину передбачений штраф у розмірі від 17 тис. до 34 тис. грн.

Нагадаємо, 3 червня президент Володимир Зеленський прогулявся центральною частиною міста Хмельницького і спробував каву в місцевому кафе, яке не мало права обслуговувати клієнтів усередині приміщення через карантин.

Пізніше глава держави заявив про готовність заплатити штраф, якщо його дії у Хмельницькому визнають порушенням карантинних обмежень.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...