"Можна стверджувати": Військовий назвав найбільший плюс Курської операції для України

Завдяки операції ЗСУ в Курській області вже зменшилася кількість обстрілів росіянами Сумської області. Про це заявив командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів "Ахіллес" 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко, передають Патріоти України.

За його словами, через дії Сил оборони на Курському напрямку фіксується зниження кількості обстрілів Сумської області засобами РСЗВ. Також виключена можливість перетину противником лінії державного кордону.

Крім того, ворожа авіація стала працювати менше по регіону. А ті резерви, які перебували на території РФ і мали бути залучені у Харківській наступальній операції на Куп’янському напрямку та на Донеччині, зараз противник змушений застосовувати на Курщині.

"Деякі підрозділи, які ще не встигли вступити в бій на зазначених напрямках, противник також змушений перегруповувати і відправляти на Курщину. Тому можна стверджувати, що в результаті Курської операції нейтралізована потенційна дія ворога", – розповів Федоренко.

Військовий нагадав, що армія РФ мала наміри здійснити наступ в Сумській області, тому Сили оборони вжили заходів на випередження і унеможливили подальше просування противника і відкриття ще одного напрямку на території України.

"Від початку літа зафіксовано 2 тисячі обстрілів росіян із застосуванням РСЗВ і ще понад 250 КАБів впали в Сумській області. Зараз ми бачимо, що кількість обстрілів суттєво знизилась саме завдяки тим заходам, які проводяться Україною. Сили оборони будуть вживати всіх необхідних заходів для того, щоб створити буферну зону і посилити лінію державного кордону, зокрема, інженерно-фортифікаційними спорудами", – підсумував Юрій Федоренко.

Заради "стратегічного співробітництва": Путін прибув до Азербайджану з візитом

неділя, 18 серпень 2024, 21:58

Російський диктатор Володимир Путін вперше з початку повномасштабного вторгнення прибув із візитом до Азербайджану. Про це повідомляє служба ВВС Азербайджану, передають Патріоти України. Зазначається, що Путін перебуватиме в Азербайджані два дні - 18 т...

Українські військові скинули російський прапор у ще одному селі Курської області (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 21:15

В неділю, 18 серпня 2024 року, морські піхотинці ЗСУ виклали відео з села Опанасівка Кореневського району Курської області Росії. Відповідний півхвилинний запис оприлюднено на офіційній сторінці у фейсбуці 36 окремої бригади морської піхоти імені контр...