"Можна запускати залпом кілька штук на хвилину": В Україні провели перший ракетний запуск вітчизняного безпілотника (відео)

З'явилось відео першого польоту українського БПЛА. Відповідний запис оприлюднив старший науковий співробітник хімічного факультету КНУ ім. Шевченка та керівник NAURocket Сергій Піпко, передають Патріоти України.

За словами Сергія Піпка, подібна технологія має певні переваги: "Не потрібно збирати та розбирати катапульту, запуск можна проводити з дуже короткою направляючою або взагалі без направляючої, з місця. Наприклад, з кузова пікапа або вантажівки, зупинившись всього на хвилину. Можна запускати залпом кілька штук в хвилину".

NAURocket – студентське конструкторське бюро експериментального ракетобудування Національного авіаційного університету (НАУ).

На початку 2023 року на державному підприємстві "Укроборонпром" заявляли, що розробка ударного дрона, який може нести на собі вантаж вагою 75 кг на відстань до 1000 км, пройшла завершальну стадію та увійшла у стадію, "про яку нічого не можна говорити".

Відомо, що розроблена модель українських безпілотників частково складатиметься з деталей іноземного виробництва, проте розробка програмного забезпечення, засоби зв'язку із наземними станціями, складання та технічне обслуговування дронів здійснюється українськими фахівцями.

З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...