Можуть й закусити росіянами? Африканська підмога: Син президента Уганди обіцяє відправити військових... на захист Москви

Син президента Уганди генерал Мухузі Кайнеругаба пообіцяв надіслати угандійські війська на захист Москви в разі “імперіалістичної” загрози. При цьому він пророкує перемогу Росії, якій буцімто допоможе у війні проти 15% людства Китай, Африка, Індія та Південна Америка. Про це наступний ймовірний президент цієї африканської країни написав у Twitter, передають Патріоти України.

“Називайте мене путіністом, якщо хочете, але ми, Уганда, надішлемо солдатів на захист Москви, якщо їй коли-небудь загрожуватимуть імперіалісти”, — йдеться у дописі.

Очевидно, втративши орієнтацію в часі та просторі, войовничий африканський генерал також додав, що з дозволу російського керівництва угандійські війська будуть брати участь у “Сталінградській битві”.

У ще одному дописі Мухузі Кайнеругаба заявив, що Африка вірить лише Путіну. “В Африці ми довіряємо лише президенту Путіну, коли йдеться про Східну Європу. Захід марнує час марною проукраїнською пропагандою. В Україні переможуть Росія, Китай, Африка, Індія, Південна Америка. 75% людства виграють проти 15%”, - самовпевнено стверджує 48-річний Кайнеругаба, який цього місяця оголосив про свою кандидатуру на президентських виборах 2026 року.

Місцеві експерти прогнозують, що саме він стане політичним наступником свого 78-річного батька Йовері Мусевені на посаді президента країни. Уганда утрималася під час голосувань в Організації Об'єднаних Націй (ООН) щодо розв’язаної Росією війни в Україні, зокрема, цього року, коли йшлося про вимогу до держави-агресорки вивести війська із окупованої території.

Мухузі Кайнеругаба і раніше відзначався суперечливими дописами у соцмережах. Його батько, чинний президент Уганди, у жовтні минулого року навіть заявив, що його син більше не публікуватиме в Twitter повідомлення про справи країни після того, як той пригрозив вторгненням до сусідньої Кенії.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...