Можуть "імітувати" наступ: Жданов розкрив найближчі плани російських військ в Україні

Російські окупанти, ймовірно, спробують створити ілюзію масованого наступу в Україні, як це було 24 лютого. Такий прогноз озвучив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

За його словами, подібні дії можна буде спостерігати, як мінімум, на трьох напрямках. "Припустимо, криворізький (тільки не на Кривий Ріг, а на Вознесенськ), донецький (на Бахмут) і харківський (в напрямку Харкова або розширення захоплення території Харківської області). Такий, швидше за все, задум на сьогоднішній день на всіх фронтах", - припустив Жданов. При цьому експерт переконаний, що сил на подібні дії в окупантів точно не вистачить.

"Стати в глуху оборону, перерозподіливши війська більш-менш рівномірно по всій лінії фронту, було б напевно найбільш правильно. Але тут чому стрибок? Швидше за все, замислюється про те, щоб імітувати масований наступ. Щоб налякати нас наступом, а потім запропонувати переговорний процес. І головним завданням переговорного процесу поставити припинення вогню", - додав він. На думку Жданова, подібні плани ворога не лякають ЗСУ, оскільки вони вже самі лякають росіян на фронті.

У Пентагоні розповіли про далекобійну зброю, яка "не спрацювала" в Україні

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:03

Одне з видів далекобійного озброєння, яке США передали Україні в рамках військової допомоги, виявилося неефективним. Про це повідомив заступник міністра оборони США із закупівель та забезпечення Білл ЛаПланте, повідомляють Патріоти України з посиланням...

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.