Можуть нести ядерні боєзаряди: Путін пообіцяв у найближчі місяці передати Білорусі комплекси "Іскандер-М"

Росія найближчим часом передасть Білорусі тактичні ракетні комплекси "Іскандер М", які можуть застосовувати балістичні та крилаті ракети, зокрема з ядерними боєголовками. Про це заявив президент РФ Володимир Путін за підсумками зустрічі з білоруським диктатором Олександром Лукашенком, повідомляють Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

"Ми протягом найближчих місяців передамо Білорусі ракетно-тактичні комплекси "Іскандер-М", які, як відомо, можуть застосовувати як балістичні, так і крилаті ракети, причому як у звичайному, так і в ядерному виконанні", - заявив він.

Також Путін запропонував дообладнати на російських авіазаводах літаки СУ-25. "На озброєнні білоруської армії знаходиться досить велике угруповання літаків Су-25. Їх можна було б відповідним чином дообладнати та відповідним чином розпочати підготовку льотного складу", - сказав Путін.

Лукашенко на зустрічі заявив Путіну, що блокада Литвою транзиту санкційних товарів до Калінінграда "схожа на оголошення війни". "Нас дуже напружує та ситуація і та політика, яку проводять наші сусіди. Ви в загальних рисах знаєте: це керівництво Польщі й керівництво Литви. Політика на конфронтацію. І вам їх вистачає, особливо в Україні. Останнім часом найманців найбільше з Польщі. Я не розумію, навіщо їм потрібна ця конфронтація. Але ясно, що за спиною стоять і підштовхують тощо. Але політика огидна, поведінка – агресивна. Те саме з Литвою. Наростає потік інформації про їхній замисел призупинити транзит із Росії через Білорусь до Калінінґрада, ізолювати Калінінґрад. Ну слухайте, це суголосно з оголошенням війни! Це ж неприпустимо подібні речі в сучасних умовах", – заявив Лукашенко.

Путін також пообіцяв дати білоруській армії озброєння, щоб посилити так звану оборону "Союзної держави" на тлі дій Заходу.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...