"Можуть організувати висадку десанту. Вони до цього готові": Віце-адмірал ВМС Тарасов заявив про ризик нападу РФ з моря

Загроза вторгнення Росії до Україну з моря цілком реальна. Однак Військово-морські сили України готові відбити будь-які такі спроби. Про це заявив перший заступник командувача ВМС України, віце-адмірал Андрій Тарасов в інтерв’ю Sky News, передають Патріоти України.

ВМС України фіксують більш ворожі дії російського військово-морського флоту і берегової охорони в Азовському морі. Росія перекривають ділянки для українського морського судноплавства нібито для навчань. За словами Тарасова, Росія іноді застосовує спеціальні глушники, щоб порушити зв'язок і роботу навігації на українських кораблях.

"Російські сили можуть організувати висадку морського десанту. Рівень їх підготовки досить високий, і вони постійно відпрацьовують подібні дії на полігонах, в тому числі в Криму. Якщо такі сили зберуться, ми повинні бути в змозі попередити їх висадку. Враховуючи, що вони існують, значить, загроза реальна", - підкреслив Тарасов.

Віце-адмірал зауважив, що саме з цієї причини всі сили кинуто на відновлення військово-морського флоту України, знищеного після захоплення Криму. "З 2014 року ми зосередилися на відновленні нашої морської піхоти і берегової артилерії... Ми відновили їх потенціал. На даний момент сили, які ми маємо на узбережжі, здатні протистояти будь-якому десанту противника", - додав він.

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...