Можуть піти на ескалацію: Прикордонники оцінили ризик наступу росіян на Україну з Придністров’я

Ситуація на кордоні з Молдовою досі залишається напруженою, зокрема - на сегменті Придністров’я. Не відкидається варіант, що Росія може використати цю територію, щоб здійснити ескалацію війни в Україні. Про це сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко під час брифінгу 29 квітня, розповідаючи про поточну ситуацію на ділянках держкордону, передають Патріоти України.

"Не виключається, що як і територію Білорусі, ворог може використати цей напрямок для подальшої ескалації. Однак зазначу, що і на кордоні з Білоруссю, і на напрямку Придністров’я сили оборони України вживають всіх необхідних заходів для посилення цих ділянок і, зокрема, враховується вся інформація, яка може впливати на захист кордону", – зазначив Демченко. Речник ДПСУ нагадав, що пункти пропуску не працюють як на кордоні з Білоруссю та Росією, так і на Придністровському сегменті українсько-молдовського кордону. Через ці пункти пропуску не проводиться пропуск громадян.

Ситуація на кордоні у Чернігівській та Сумській областях

Українські прикордонники наразі не фіксують формування росіянами угруповань, які могли б відновити наступ у напрямку Чернігівщини та Сумщини. На території РФ поблизу кордону з Україною у цих областях спостерігається лише деяке переміщення військової техніки. Проте поблизу кордону росіяни ще продовжують здійснювати збройні провокації. Так, напередодні, 28 квітня, окупанти тричі обстрілювали Чернігівську область, а 29 квітня з мінометів стріляли по Сумській області.

Відповідав за забезпечення бійців на фронті: З Міноборони звільнили топ-чиновника

вівторок, 23 квітень 2024, 21:15

23 квітня Кабінет міністрів звільнив заступника голови Міністерства оборони Віталія Половенка. Його лише взимку призначили на цю посаду. Про це повідомив пресцентр уряду, передають Патріоти України. У Кабміні не вказали причину його звільнення. Серед з...

Україна може запустити виробництво Patriot: Посол Маркарова зробила гучну заяву

вівторок, 23 квітень 2024, 20:44

Перенесення виробництва Patriot в Україну є цілком реальним і переговори щодо цього вже ведуться. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Така задача у нас стоїть і від презид...