Можуть подякувати Пригожину: Кількість зеків у російських тюрмах зменшилася на 23 тисячі осіб і досягла рівня 2010 року, - росЗМІ

Найманці приватної військової компанії "Вагнера" продовжують вербувати на війну в Україну ув'язнених із російських колоній. За вересень та жовтень 2022 року кількість зеків у країні-агресорі скоротилася на 23 тисячі осіб. Про це повідомило російське видання "Медіазона" з посиланням на дані Федеральної служби виконання покарань Росії (ФСВП), передають Патріоти України.

Як зазначається, таких показників не було з 2010 року. Того року в РФ проходила масова амністія, але навіть тоді з колоній було звільнено менше ув'язнених. Скорочення кількості зеків відбувається на тлі їхнього вербування для участі у війні в Україні в загонах "вагнерівців", які існують поза правовим полем, зазначають журналісти.

За даними ФСВП, на початку серпня у виправних колоніях Росії утримувалося майже 349 тисяч осіб. Вже у вересні їх поменшало на тисячу, а на початок листопада залишилося близько 325 тисяч. Сумарно за два місяці з колоній зникло понад 23 тисячі в'язнів.

"Історичні дані про кількість засуджених у колоніях показують, що це число ще жодного разу не скорочувалося так різко – навіть під час амністії", – йдеться у матеріалі.

Зазначимо, що раніше американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що за вересень та жовтень-2022 на війні проти України було ліквідовано понад 500 російських ув'язнених, завербованих "вагнерівцями". Це лише "офіційні" дані (підтверджені листами зі співчуттями одного з керівників ПВК Андрія Трошева). Загальна кількість загиблих в Україні членів "Вагнера" (включаючи як зеків, так і звичайних найманців) становить вже щонайменше 800-1000 осіб.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...