"Можуть заарештувати навіть за шкарпетки": Політолог заявив про розпал терору у Білорусі

У Білорусі продовжують переслідувати активістів та учасників акцій протесту, розповів білоруський політолог Павло Усов у програмі "Сьогодні Ввечері" на каналі "Україна 24", передають Патріоти України.

"Потрібно розуміти, що протест як такий був придушений терором, і терор триває зараз дуже інтенсивно. Практично немає правових органів у Білорусі, є виключно терористична система, яка придушує будь-які прояви активності. Навіть за шкарпетки, які матимуть колір червоно-білий, можна отримати штраф або адміністративне покарання 15 діб. Влада використовує будь-який контекст, щоб придушувати не тільки активних громадян, але навіть найменший прояв ідеологічної солідарності з білоруським відродженням", — сказав він.

За словами політолога, Лукашенко сам розуміє хиткість свого становища. "Говорити про те, що суспільство залишило в спокої Лукашенка, не можна. Той факт, що вчора до Мінська були стягнуті практично всі силові ресурси, говорить про те, що сам навіть Лукашенко і його оточення розуміють, що як тільки система терору ослабне хоча б на 1-2 градуси, то це призведе до пожвавлення протестів. З огляду на це, ми маємо з одного боку активність, що нікуди не поділася, і внутрішній опір, з іншого боку — продовжуємо мати справу з масовим терором і системними репресіями", — сказав він.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...