Можуть залишитися без кари? Влада ЦАР розповіла про злочини військових з РФ

В ході наступу на повстанців в Центральноафриканській Республіці (ЦАР) права людини порушували урядові війська і російські військові радники. Про це заявив міністр юстиції країни Арно Джубайє-Абазене, передають Патріоти України.

За його словами, люди, відповідальні за ці інциденти, діляться на три категорії, не рахуючи миротворців ООН: сили безпеки ЦАР, їх «російські інструктори», а також повстанці. Крім того, акти насильства здійснювали і солдати багатопрофільної комплексної місії ООН по стабілізації в ЦАР.
Військовослужбовців з ЦАР, які вчинили злочини, вже переслідують за законом. Рішення щодо представників з інших країн повинні прийняти уряди відповідних держав, додав Джубайє-Абазене. Нагадаємо, в кінці березня група експертів ООН звинуватила російських «найманців» в серйозних порушеннях прав людини в ЦАР. Повідомлялося, що мали місце страти, тортури під час допитів, арешти і вигнання цивільного населення.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Агітував колег співпрацювати з окупантами: На Харківщині викрили співробітника "Укрзалізниці" (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 14:04

На Харківщині викрили та повідомили про підозру 52-річному співробітнику Укрзалізниці, який був прихильником російської агресії та агітував своїх колег співпрацювати з окупантами. Про це повідомила Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти Укр...