Можуть знову вчинити злочин: Малюська озвучив невтішний прогноз щодо мобілізованих засуджених

Громадяни повинні бути готовими до того, що мобілізовані до лав Збройних сил України засуджені після умовно-дострокового звільнення можуть знову вчинити злочин. Про це заявив міністр юстиції Денис Малюська в інтерв'ю YouTube-каналу "Це Ніхто Не Буде Дивитись", передають Патріоти України.

"Якщо ув'язнений, який вийшов умовно-достроково, щоб доєднатися до лав Збройних сил України, потім вчинить злочин, це викликатиме набагато більше обурення і медійного шуму, аніж якщо злочин вчинить звичайний військовозабов'язаний. Не зважаючи на будь-яку статистику, навіть якщо це буде статистика в межах людей, які не відбували покарання. У нас зараз військовослужбовці, які повертаються на ротацію, або їм надається відпустка, - вони теж чинять злочини. До медіа це не доходить. Це теж важлива проблема, яку не потрібно пропускати", - заявив він.

Малюська впевнений, щойно вчинить злочин людина, яка вийшла умовно-достроково, то "буде незрівнянно більше галасу, виключно з психологічних міркувань".

"І тут я повністю розумію проблематику. Ця проблема нас очікує. Це не упередження. Люди зараз мають певний страх, а він потім буде якимось чином доведений. Всі ми любимо говорити: "а я ж говорив". Це нас очікує. До цього треба готуватися, в тому числі комунікаційно, в тому числі показувати статистику, що відбувалося, що відбулося", - пояснив очільник Мін'юсту.

Він також пояснив різницю в мобілізації засуджених в Росії. "В Росії механізм не був добровільним. Спочатку їх намагалися переконувати, обіцяти гроші. Потім це перейшло в доволі серйозний примус... Плюс, система забезпечення абсолютна інша. У нас є певні обмеження, але загалом, статус дуже схожий до звичайних військовослужбовців. Участь - добровільна, є соціальне забезпечення. Ми точно не рекомендуватимемо та спілкуватимемося з ЗСУ, щоб не відпускали тих, де ми розуміємо, що є великий ризик вчинення повторного злочину. Тому, це дуже вибірковий підхід, не масовий", - зауважив міністр.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...