Мріяла про захоплення Харкова: Українська віцечемпіонка світу отримала підозру від СБУ (фото)

Уродженку Харкова підозрюють у публічному виправданні збройної агресії Російської Федерації проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Про це стало відомо з сайту Офісу Генпрокурора України, передають Патріоти України.

Після успішного контрнаступу ЗСУ на Харківщині у вересні минулого року Гвагвалія виїхала до Росії, — повідомили у Харківському антикорупційному центрі.

Як йдеться у підозрі, 1 березня 2023 року Гвагвалія на проросійському телеграм-каналі “Малькевич Live” (запис прямого ефіру також транслювався на телеканалі “Санкт-Петербург” та інших каналах, що ведуть мовлення на тимчасово окупованих територіях України) Гвагвалія відповіла на запрошення переїхати на постійній основі до РФ. “Можно, но, как бы, я на третьем курсе, я жду освобождения Харькова очень сильно. Домой, как бы, хочется. Я верю в эту победу”.

В Інституті Бокаріуса стверджують, що в цьому висловлюванні "міститься інформація щодо виправдовування, підтримку та схвалення збройної агресії Російської Федерації проти України".

В етері Діану представили як спортсменку та головного спеціаліста так званого “Савинского ТО ВГА Изюмского района Харьковской области”. Як зауважують експерти ХАЦ, Гвагвалія дійсно є спортсменкою. У 2021 році вона стала срібною призеркою чемпіонату світу з пауерліфтингу серед дівчат у Швеції та виконала норматив “Майстер спорту України”. Зараз російські пропагандисти титрують її як “майстра спорту російської федерації”.

Тоді Гвагвалію з цим привітав мер Балаклії Іван Столбовий, якому теж оголосили заочно підозру за співпрацю з росіянами. Також у травні 2021 року Гвагвалія стала чемпіонкою та рекордсменкою чемпіонату України з класичного пауерліфтингу.

"На момент ефіру на пропагандистському телеграм-каналі Гвагвалія була студенткою третього курсу кафедри атлетизму та силових видів спорту Харківської державної академії фізичної культури. Гвагвалія це сама і підтвердила, зазначивши, що навчається дистанційно і підключається до занять, але коли чує погане про росію, відразу відключається", — пише ХАЦ.

1

Станом на зараз невідомо, чи є Гвагвалія студенткою українського вишу. Тим часом слідчий відділ управління СБУ у Харківській області опублікував на сайті Офісу Генпрокурора повістки про виклик Діани Гвагвалія на 25,26 та 27 вересня для вручення письмового повідомлення про підозру.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...