Мріяла відновити СРСР: Помічниця колаборанта Стремоусова отримала тюремний термін

Помічниця "керівника" так званої адміністрації тимчасово окупованого Херсону отримала 5 років ув‘язнення. Її звинуватили у виправданні російської агресії проти України та популяризації окупаційних угруповань. Зокрема, колаборантка відкрито закликала відновити СРСР та працювала на незаконну "владу". Про це повідомили у Службі безпеки України, передають Патріоти України.

Зазначається, що з початку повномасштабного вторгнення РФ на територію України СБУ розслідує понад 300 кримінальних проваджень. Водночас, прпацівники структури виявляють нових злочинців та притягують їх до відповідальноті.

Так у Черкаській області СБУ викрила жінку, яка поширювала російську пропаганду та прокремлівські лозунги через заборонену в Україні соцмережу "Однокласнікі". Також у розшук оголошено чоловіка, який публічно агітував людей приєднуватися до лав бойовиків РФ.

На Сумщині кіберфахівці СБУ виявили та ліквідували схему розкрадання грошей, зібраних благодійними організаціями для Збройних сил України. Шахрай привласнював отримані від громадян гроші через мобільні банківські додатки.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...