Мріяв про громадянство РФ: У Львові винесли вирок коригувальнику росіян (фото)

У Львові Залізничний районний суд виніс вирок 47-річному Владиславу Козєєву, який фотографував військові об’єкти на Львівщині та надсилав їх росіянам. Прихильника РФ визнали винним у державній зраді та призначили довічне ув'язнення, а також конфіскацію майна. Вирок винесли 16 травня. Про це повідомило видання "Судовий репортер", передають Патріоти України.

Слідство встановило причетність до 25 епізодів передавання інформації ворогу. Співпрацю з окупантами чоловік розпочав ще від початку повномасштабного вторгнення РФ. Тоді збирав дані про розташування військових об’єктів, пересування військовослужбовців ЗСУ, а також координати об’єктів критичної інфраструктури на Львівщині, серед яких п'ять мостів. Крім того, Козєєв на власний телефон фільмував наслідки ракетних ударів по Львову.

Зокрема, торік 17 травня Козєєв надіслав зображення з застосунку "Гугл карти" з обведеними на ньому червоним маркером сервісом "Автошанс", лісистою місцевістю, заводом та залізничним мостом. Раніше,18 квітня, окупаційна армія обстріляла цю станцію техобслуговування автомобілів. Тоді семеро людей загинуло, а 11 - були поранені.

Зазначається, що прихильник військ РФ також неодноразово повідомляв про значну кількість вагонів-цистерн на залізничній колії, а 19 травня 2022-го передав росіянам інформацію, що на ДП "Львівський державний авіаційно ремонтний завод" прибудуть винищувачі для ремонту і техобслуговування.

За допомогою спеціальних програм слідчі відновити на телефоні Козєєва видалені фотографії, які він також надсилати росіянам. Йдеться про знімки наслідків ракетного удару по Львову, військової частини та військової техніки в одному з сіл Львівщини, навчального центру ЗСУ, нафтобази, мосту тощо.

У його телефоні правоохоронці також знайшли докази, які свідчать про прихильність до комуністичної і російської символіку. Зокрема, зберігав фотографії з позначками "Z". Також Козєєв був підписаний на різні пропагандистські Телеграм-канали.

Зазначається, що до початку повномасштабного вторгнення зрадник періодично їздив до Росії та працював там. У його телефоні збереглося багато російських номерів, серед яких контакти співробітників міністерств внутрішніх і закордонних справ, міграційної служби, бланки заяв про видавання посвідки на проживання в РФ. Він хотів отримати паспорт громадянина Росії. Саме з цього приводу листувався з Володимиром Жириновським.

Сам Козєєв своєї провини не визнав. За його словами, нічого з того, про що йдеться в обвинувачення, не вчиняв. Своєю чергою, суд визнав коригувальника винним у державній зраді та призначив йому довічне позбавлення волі.

До слова, Владислав Козєєв має українське громадянство. Він народився у місті Улан-Уде – столиці Республіки Бурятія РФ. У 2008-2010 роках його умовно засудили за привласнення 3600 гривень. Має двоє дітей. Останні роки проживав зі своїми батьками.

Справу Козєєва слухали понад пів року. Його затримали 20 травня минулого року батьківському домі, з вікон якого він теж робив фото для росіян.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...