Мріяв стати мером, а потрапив до в'язниці: На Харківщині затримали колаборанта (фото)

45-річний чоловік, відомий у кримінальних колах на прізвисько "Чиж", від початку повномасштабної війни Росії проти України перейшов на бік ворога та допомагав росіянам вести підривну діяльність проти України. "Чижа", розшукуваного за державну зраду, затримали у Вовчанську. Про це повідомили в Управлінні Служби безпеки України в Харківській області, передають Патріоти України.

"У березні він організував незаконний збір підписів за відставку чинного Вовчанського міського голови та планував самовільно обійняти цю посаду. Зрадник "злив" росіянам прізвища та адреси співробітників правоохоронних органів України, що мешкають у місті. Також встановлено, що він забезпечував окупантів паливом, продуктами харчування, будівельними матеріалами тощо. За його підказками рашисти розграбували військову частину Національної Гвардії України, місцеві автозаправні станції та складські приміщення Вовчанського м'ясокомбінату. До того ж "Чиж" разом із представниками російської окупаційної влади особисто здійснив незаконне підняття державного прапора РФ у центрі міста", — розповіли у спецслужбі.

Ще у травні слідчі СБУ зібрали достатньо доказів для підозри ворожого поплічника за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Тоді ж його оголосили у розшук.

Після звільнення Вовчанська співробітники СБУ знайшли зрадника та затримали його. Наразі йому обрали запобіжний захід — тримання під вартою. "Чижу" загрожує 15-річний строк позбавлення волі або довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...