Мріють про повторний штурм Києва та Херсона: Шойгу оголосив про створення "Дніпровської флотилії"

Крім того, до кінця 2024 року МО РФ планує формування ще двох армій і 30 з'єднань, з них 14 дивізій і 16 бригад.

Країна-агрессор Росія сформувала так звану "Дніпровську річкову флотилію". Про це сказав міністр оборони РФ Сергій Шойгу на засіданні колегії відомства у середу, 20 березня.

"Відповідно до рішення верховного головнокомандувача триває поступальний розвиток збройних сил Росії та підвищення їх бойових можливостей. Сформовано армійський корпус, мотострілецьку дивізію, Дніпровську річкову флотилію й бригаду річкових катерів флотилії", – заявив він.

За словами Шойгу, до кінця поточного року планується формування двох загальновійськових армій і 30 з'єднань, з них 14 дивізій і 16 бригад.

"Продовжимо вдосконалення бойового та чисельного складу російської армії відповідно до загроз військовій безпеці країни, що утворюються", – додав.

Цифри лише ростуть: Російська армія втратила 3000 танків з початку повномасштабної війни, - Oryx

четвер, 9 травень 2024, 14:53

Втрати російської армії з 24 лютого 2022 року досягли 3000 танків. Про це повідомляє Якуб Яновський, який підраховує втрати ЗС РФ та ЗСУ на основі фото чи відео підтверджень. "Яка епічна поразка самопроголошеної військової наддержави", — заявив аналіти...

Зеленський призначив нового командувача Сил спеціальних операцій

четвер, 9 травень 2024, 13:54

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо звільнення Сергія Лупанчука з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. На його місце призначили Олександра Трепака. Про це йдеться на сайті Офісу президента, передають Патріоти України. "Звільни...