Мудрість Туркменбаші всеосяжна: У середньоазійській республіці заборонили коронавірус, за його згадку саджатимуть до в'язниці

Глава Туркменії Гурбангули Бердимухамедов рекомендував громадянам захищатися від вірусів старовинним народним засобом - димом гармали.

Гурбангули Бердимухамедов. Фото: Вікіпедія.

Влада Туркменії повсюдно заборонила вживання слова «коронавірус». Про це повідомляє міжнародна організація «Репортери без кордонів», передають Патріоти України.

За даними місцевих журналістів, про коронавірусну інфекцію не згадується в державних ЗМІ або медичних брошурах, які розповсюджуються в школах, лікарнях і на виробництвах. Люди, що носять на вулицях захисні маски або говорять про пандемію, ризикують бути заарештованими, стверджує представник «Радіо Азатлик» (туркменський підрозділ «Радіо Свобода»).
«Таким радикальним виключенням з туркменського словника слова "коронавірус", щоб приховати всю інформацію про пандемію, уряд Туркменії наражає на небезпеку своїх громадян», - заявляють «Репортери без кордонів».

За офіційними даними, в Туркменії не зареєстровано жодного випадку зараження COVID-19. В середині березня глава Туркменії Гурбангули Бердимухамедов рекомендував громадянам захищатися від вірусів старовинним народним засобом - димом гармали.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...