Муженко розповів, як відбувався вивід українських військ з Дебальцевого (відео)

Українським військовим не було необхідності утримувати периметр по позиціях, якщо в тилу у місті вже знаходився противник.

Віктор Муженко. Фото: 24 канал.

На Мінських перемовинах 12 лютого 2015 року було домовлено, що з 15 лютого відбудеться припинення вогню. Три дні Володимир Путін брав ще на те, щоб завершити операцію, яку вони проводили. Про це в інтерв'ю розповів Віктор Муженко, передають Патріоти України.

Початок російської агресії він зустрів на посаді заступника начальника генерального штабу, тоді командував АТО, потім сам став начальником генштабу Збройних сил. Зараз новий Президент України Володимир Зеленський звільнив генерала армії Віктора Муженка з посади головнокомандувача Збройних сил України весни 2019 року, а потім відправив у відставку.

Щодо Дебальцевого Віктор Муженко розповів, що в 00:00 годин 15 лютого вони продовжували утримували Дебальцеве на своїх позиціях. Вогонь не припинявся. 00:00 годин 16 лютого – вогонь не припинявся. 17 число – зрозуміло, що він не буде припинятися. Там було уже все кинуто та йшли жорсткі бої.

"Він (Путін – ред.) не буде припиняти їх до тих пір, поки не досягне мети, по-перше. А, по-друге, змінилися умови. Батальйон 40 здається в полон – це приблизно 100 чоловік й відкривається ділянка фронту", – пояснив Віктор Муженко.

"Через цю ділянку заходять групи спеціального призначення, незаконне озброєне формування, регулярна російська армія уже в саме місто Дебальцеве", – додав Муженко.

Генерал пригадав, вони розуміли, що українським військовим не було необхідності утримувати периметр по позиціях, якщо в тилу у місті вже знаходився противник. І тоді було прийнято рішення на вивід. Вони готувалися до цього, бо розуміли, що така ситуація може бути. І він (вивід – ред.) був зроблений поетапно.

Дивіться відео повного інтерв'ю:

Джерело: 24 канал

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...