Музичний критик Сосєдов, що довго об'їдався "українськими хлібами", запропонував покарати Софію Ротару за слова її сестри про український Крим

Ротару хочуть позбавити звання почесної кримчанки

Російський музичний критик Сергій Сосєдов підтримав ідею кримських окупантів позбавити заслужену артистку України Софію Ротару, яка знов їде на концерт до Москви, звання почесної кримчанки, повідомляють Патріоти України з посиланням на "РИА Новости".

Раніше в РФ і Криму обрушилися з критикою на Ротару після слів її сестри Ауріки, яка заявила, що очікує на повернення півострова Україні.

Сосєдов стверджує, що Ротару "по барабану", чий Крим

"Вона не українська і не російська, а радянська артистка, а в складі СРСР це було абсолютно неважливо. Тому, Крим може бути хоч узбецьким - їй це все одно", - заявив він.

Критик повторив тези російських пропагандистів про "націоналістів" в Україні, а також підтримав позбавлення її почесного звання в Криму.

"Це можна. Для острастки. Щоб все-таки трошки приструнити. Втім, для неї це буде навіть не комариний укус. Цей значок давно у неї десь завалявся, якщо вона взагалі його не втратила за всякими шикарними подарунками і дорогими прикрасами. Тому можна позбавити - чому б і ні", - сказав Сосєдов.

Заява сестри Ротару і реакція на неї

Нещодавно сестра співачки Ауріка Ротару несподівано для багатьох зізналася, що чекає на повернення Криму Україні. Також вона розповіла, що не відвідує окупований півострів. "Наскільки я знаю, Соня теж років п'ять або шість не була в Криму", - додала вона.

Після слів Ауріки Ротару на неї і її сестру обрушився шквал агресії в Росії і окупованому Криму. Відомий антиукраїнськими заявами продюсер Йосип Пригожин заявив, що сестри Ротару не відвідують півострів нібито через страх гнівної реакції на це на материковій Україні.

Представник окупаційної адміністрації Криму - так званий "голова комітету парламенту з культури і питань охорони культурної спадщини" Микола Волков взагалі запропонував позбавити Ротару звання почесної кримчанки.


Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...