МВФ змусив: Кабмін скоротив дефіцит проекту держбюджету-2021 до другого читання

Кабмін скоротив дефіцит держбюджету-2021 до другого читання

Кабінет міністрів знизив дефіцит в проекті державного бюджету на 2021 рік. До другого читання дефіцит знижений з 6,0% до 5,5% від валового внутрішнього продукту (ВВП). Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду, зазначають Патріоти України.

"Знайшли можливість зменшити дефіцит по відношенню до ВВП з 6% до 5,5%. У бюджеті-2020 дефіцит був на рівні 7,5%", - заявив глава уряду.

Зазначимо, Міністерство фінансів України передало до Кабінету міністрів проект закону про державний бюджет на 2021 рік для затвердження і подання до Верховної ради до другого читання. Документ узгоджений з МВФ.

"У нас були складні переговори з МВФ. В першу чергу, через те, що треба було знайти компроміс щодо видатків і дефіциту. Ми погоджували параметри дефіциту і були змушені прийняти ситуацію, при якій довелося скорочувати дефіцит. Ті розрахунки, які були перед першим читанням, треба було скоригувати виходячи з можливостей наших позик", - заявив на брифінгу міністр фінансів Сергій Марченко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів знизив дефіцит в проекті державного бюджету на 2021 рік. До другого читання дефіцит знижений з 6,0% до 5,5% від валового внутрішнього продукту (ВВП).

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...