"Ми бачили, як менші країни часто перемагали в боях": Аналітики заявили, що Україна може стати "В'єтнамом" для Путіна

Шанси України на успіх багато в чому залежать від продовження надання західної допомоги. Як пише Business Insider, війна в Україні може навіть стати "В'єтнамом" для президента Росії Володимира Путіна, передають Патріоти України.

"Ми бачили, як менші країни часто перемагали в боях більші країни, ключовим прикладом є В'єтнам. І я думаю, що це абсолютно правильний погляд на цю війну", - заявив аналітик Центру стратегічних і міжнародних досліджень CSIS Макс Бергманн.

Нагадується, що під час війни у В'єтнамі понад 58 000 американців загинули в тривалій боротьбі пліч-о-пліч з Південним В'єтнамом проти комуністичного уряду Північного В'єтнаму. Проте, та війна почалася в 1950-х роках і тривала до 1975-го.

"Я не бачу, щоб українці здавалися, тому що для них це екзистенціальна війна. Це не екзистенційна війна для Росії", - сказав експерт Еліот А. Коен.

Аналітики вважають, що завдяки вирішальній військовій допомозі з боку Заходу Україна могла б домогтися значно успіху, підірвавши моральний дух Росії і потенційно змусивши Росію переоцінити вигоди від вторгнення. Шанси України на успіх багато в чому залежать від продовження надання західної допомоги, пише видання.

Нагадується, що Конгрес США на цей час обговорює пакет допомоги в розмірі 60 мільярдів доларів, який може виявитися вирішальним у визначенні ходу війни.

"Якщо це фінансування буде прийнято, я не сумніваюся, що Україна зможе повністю відбити російський наступ у 2024 році. Насправді я був би вельми оптимістичний щодо потенціалу України в 2025 році", - сказав Бергманн.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...