"Ми бачили збитки": Росія скоро втратить перевагу над Україною в повітрі, - ЗМІ

Передача Україні американських винищувачів F-16, імовірно, не призведе до кардинальної зміни перебігу війни, однак може стати загрозою для переваги Російської Федерації в повітрі. Про це пише Newsweek 28 грудня, передають Патріоти України.

Колишній спеціальний радник головнокомандувача України Деніел Райс вважає, що прибуття в Україну західних літаків у великих кількостях має дати Україні перевагу в повітрі та захистити українських військових від ударних вертольотів і крилатих ракет ЗС РФ.

За словами Райса, завдяки F-16 і ракетам, переданим Києву протягом останніх місяців, "кожна російська ціль" на підконтрольній РФ території опиниться в межах досяжності Сил оборони України.

"F-16 дадуть Україні такі необхідні оборонні та наступальні можливості", — сказав журналістам аналітик Гаазького центру стратегічних досліджень Фредерік Мертенс.

Мертенс також вказав на дії РФ, які можуть свідчити про стурбованість Кремля через прибуття в Україну F-16. Наприклад, Москва почала підготовку до переміщення своїх чорноморських баз на схід від України.

"Ми бачили шкоду, яку українські ВПС змогли завдати старими Су-24 та сучасними крилатими ракетами Storm Shadow в Криму. Загроза з боку літаків F-16 буде набагато серйознішою, оскільки ці американські літаки мають правильні інтерфейси для використання західної зброї повною мірою", — зазначив Мертенс.

Посол України розповіла, коли американські F-16 передаватимуть ЗСУ

субота, 27 липень 2024, 18:45

Українські військові мають можливість використовувати винищувачі F-16 на полі бою вже до кінця 2024 року. Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі телемарафону, передають Патріоти України. «2024 рік – це рік, в якому ця спроможніс...

РПЦ то вже не християнське об'єднання: Богослови з усього світу написали лист із пропозицією засудити патріарха Кирила за ідеологію "русского міра", - Филипович

субота, 27 липень 2024, 18:30

Релігієзнавиця, докторка філософських наук, професорка Інституту філософії імені Г.С. Сковороди НАН України Людмила Филипович зазначила, що РПЦ ґрунтується не на християнських положеннях, а на ідеології "русского міра". Про це вона сказала в етері теле...