"Ми бачимо": Храпчинський оцінив ракетний потенціал Росії

Росія не має чіткої постійної кількості ракет, що виготовляються в певний період. Тому що серійне виробництво як таке у ворога не налагоджене - він має ситуативну роботу, яка залежить від отримання певних комплектуючих, передають Патріоти України.

Таку думку в інтерв'ю OBOZ.Talk висловив авіаексперт Анатолій Храпчинський. Він нагадав: РФ має багато літаків, але значний їх відсоток не може піднятися в небо через технічні несправності. Країна-агресор має велику кількість озброєння. "Але ми бачимо, що в нас влетять корейські ракети", – сказав Храпчинський.

"Точної гарантованої кількості, скільки Росія може виробляти [ракет], навіть не знають самі виробники цього озброєння. Тому що вони асоціативно працюють. У них є якісь комплектуючі – вони можуть зібрати той "Шахед". У них немає комплектуючих – вони чекають і збирають якісь "Гербери" для того, щоб стуттєво навантажувати засоби протиповітряної оборони [України]", – заявив він.

У противника багато старих запасів. Наприклад, ті самі ракети Х-101, Х-55. Їх виробляють у невеликій кількості, але цього достатньо на один-два масовані обстріли на місяць.

"Тут слід зуважити, що при цьому в них зараз немає гарантовано якісних літаків, щоб підняти цю кількість ракет", – вважає експерт.

Постійні передислокації літаків можуть говорити про проблеми з обслуговуванням бортів. У підсумку РФ замість масованих атак застосовує дедалі частіше невелику кількість ракет, у тому числі поставлених із КНДР. А обстріли відбуваються хвилями, зокрема через проблеми непостійного постачання комплектуючих.

"Тому, в принципі, тут немає чіткої цифри постійної, тому що в них немає серійного виробництва, у них немає масової роботи. У них є ситуативна робота, яка залежить від отримання певних комплектуючих", – висловив упевненість Храпчинський.

Україна може бити американською зброєю по Курській області РФ - представниця Пентагону

четвер, 22 серпень 2024, 23:30

Сполучені Штати Америки дозволяють Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях в Курській області, "щоб захиститися від атак із цього прикордонного регіону". Відповідну заяву зробила заступниця офіційного представника Пентагону Сабрі...

Трамп заявив, що Гарріс зустрічалася з Путіним напередодні війни, але далі щось пішло не так

четвер, 22 серпень 2024, 22:51

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що його опонентка Каміла Гарріс напочатку 2022 року зустрічалася з Володимиром Путіним, передають Патріоти України з посиланням на CNN. "Згадайте, коли Байден послав Камалу в Європу, щоб зупинити війну в ...