"Ми бачимо": Коваленко оцінив, як вплине іранський удар по Ізраїлю на подальшу допомогу Україні від Заходу

Після того, як Іран зі своєї території обстріляв Ізраїль дронами-камікадзе та ракетами, є ймовірність, що Україна отримає подальшу допомогу від США у формі кредиту. Або питання й надалі відкладатимуть - якщо американські конгресмени винесуть підтримку Єрусалиму окремим документом, передають Патріоти України.

На запитання про те, як комбінована атака по Ізраїлю може вплинути на військову допомогу Києву, відповів військовий експерт Олександр Коваленко. Він прокоментував питання в коментарі OBOZ.UA.

Коваленко зазначив: Росія зацікавлена в тому, щоб міжнародне співтовариство звертало більше уваги на Ізраїль, а не на Україну. Він не виключає, що держава-агресор "стимулювала" удар Тегерана, який той скоїв у ніч проти 14 квітня.

"Тим більше, що вони (Москва і Тегеран. – Ред.) є партнерами в питаннях військово-стратегічних обладнань", – сказав Коваленко.

Тактика, яку при обстрілі застосували іранці, це та сама тактика, яку використовують росіяни – проте "гіпертрофована". Іран проти Ізраїлю, як і РФ проти України, запустив одночасно дрони-камікадзе й ракети різної номенклатури. Тільки кількість зброї була більша – тому що в Тегерана "набагато більше накопичувального ефекту", ніж у Москви.

"Зараз ми бачимо, що Конгрес буде проводити наступне слухання щодо допомоги Ізраїлю, а допомога Ізраїлю йде в одному пакеті з Україною й Тайванем. І тут цікавий момент. Або Ізраїль будуть виносити окремим пакетом, ігноруючи питання України та Тайваню, або разом, але з деякими змінами, а саме: Україна буде розраховувати за цю допомогу у форматі кредиту", – припустив експерт.

На його думку, обидва варіанти нашій країні не дуже вигідні. "Це вигідно більше Росії. Або Україна не отримує нічого, або Україна отримує те, чого вона прагне, але змушена буде за це розраховуватись більшими коштами", – пояснив Коваленко.

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...

Бронетехніка та боєприпаси: Німеччина передала нову партію військової допомоги ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 0:15

Німеччина відзвітувала щодо нового пакета військової допомоги для України, до якого увійшли додаткові засоби протиповітряної оборони, снаряди й бронетехніка. Про це повідомляється на офіційному сайті німецького уряду в понеділок, 29 квітня. До списку у...