"Ми бачимо": Лавров знову заговорив про ризик ядерної війни

Міністр закордонних справ Росії Сергєй Лавров знову заявив про те, що підтримка України ключовими державами Заходу "створює ризик ядерної конфронтації". Як повідомляє "Європейська правда", його слова наводить Reuters, передають Патріоти України.

У понеділок 22 квітня очільник МЗС РФ заявив, що США і НАТО буцімто "одержимі ідеєю завдання Росії стратегічної поразки" і це посилює ядерну загрозу, тому що йдеться про ядерні держави.

Лавров висловив особливу стурбованість тим, що Україну підтримує "ядерна трійка" західних держав – США, Британія і Франція – та назвав їх "головними ініціаторами різних провокативних кроків".

"Ми бачимо у цьому серйозні стратегічні ризики, що призводить до підвищення рівня ядерної небезпеки… Захід небезпечно балансує на межі прямого військового зіткнення між ядерними державами, що загрожує катастрофічними наслідками", – заявив Сергєй Лавров.

Наприкінці минулого тижня Лавров заявив, що Швейцарія не може приймати мирну конференцію щодо війни в Україні, тому що з нейтральної держави перетворилась у "відверто ворожу".

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...