"Ми бачимо пересування ворога заздалегідь": У Нацгвардії сказали, під чиїм контролем зараз Липці

Українські захисники дистанційно мінують дороги, якими російські окупанти пересуваються на Харківському напрямку, зокрема, у спробах штурмувати село Липці, передають Патріоти України.

Про ситуацію на цій ділянці фронту 10 жовтня в ефірі телемарафону Єдині новини розповів представник служби зв’язків з громадськістю бригади Національної гвардії України Хартія Володимир Дегтярьов.

Дегтярьов підкреслив, що Липці — це тактично важливе селище, томущо знаходиться на висотах. І цей населений пункт ворог майже окупував в травні.

«Коли бригада Хартія зайшла, ми вже зустріли ворога на окраїнах Липців і почали витісняти їх звідти. Зараз Липці знаходяться під нашим контролем, і ми продовжуємо витісняти їх далі», — повідомив представник бригади.

Дегтярьов розповів, що нацгвардійці можуть бачити далеко вглиб ворожих позицій і своєчасно реагувати на будь-які висування окупантів.

«Ми бачимо їх пересування заздалегідь, ми розуміємо, по яких стежках вони рухаються і нам вдається, використовуючи дрони, дистанційно мінувати підходи техніки», — каже Дегтярьов.

За його словами, російська техніка у спробах доставити особовий склад, підривається регулярно. Тож тепер окупанти йдуть по 8, 10 і 20 кілометрів пішки, щоб дістятися до тих ділянок, де вони можуть становити загрозу.

"Не забувайте про ефект бумерангу!": Юрій Ігнат відреагував на істерику Безуглої щодо ураження Patriot

четвер, 10 жовтень 2024, 19:42

У Повітряних силах відреагували на звинувачення народної депутатки Мар’яни Безуглої головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у втраті нібито ще одного зенітного ракетного комплексу Patriot. Там нагосили, що комплекс надалі виконує завдання. Про це п...

"Усі підрозділи постійно самостійно шукають можливості, аби забезпечити себе": Жорін відповів на плани влади дозволити експорт дронів

четвер, 10 жовтень 2024, 18:30

Українській армії критично не вистачає дронів, тому говорити, що Україні треба експортувати безпілотники, можуть тільки люди, які максимально далекі від війни і абсолютно нічого не розуміють про реальну ситуацію в армії з озброєнням, або ж ті, хто праг...