"Ми бачимо великий прорив, який було тут зроблено": Окупанти вже за 2 км до Курахового, йдуть запеклі бої, - BILD

Російські війська підійшли на 2 км до міста Курахове Донецької області. Про це повідомляє військовий аналітик BILD Юліан Рьопке, передають Патріоти України.

У середині вересня Рьопке відвідав прифронтове Курахове, де до війни мешкало близько 18 000 осіб. Тоді російські війська стояли приблизно за 8 км на схід. На початку жовтня вони здійснили прорив, захопивши селище Острівське та вийшовши до берегів Курахівського водосховища. Тепер окупанти знаходяться лише за 2 км від міста та продовжують наступати, попри великі втрати.

"Бої поблизу Курахового стають все більш серйозними. Ми бачимо великий прорив, який було тут зроблено, близько 6-7 км, які пройшли за останній місяць. Це дуже вузька смужка, як змія, якою йдуть на Курахове", - зазначив Рьопке.

Буде чим закрити небо: Франція поставить Україні свої перші дрони-камікадзе

середа, 16 жовтень 2024, 18:34

Найближчими тижнями Франція поставить в Україну свої дрони-камікадзе. Це перша подібна розробка Парижу, передають Патріоти України з посиланням на Twitter міністра оборони Франції Себастьєна Лікорню. "Успішне випробування першого французького боєприпа...

Коли Німеччина з "Леопардами" забуксувала: Австралія передає Україні майже десятки танків Abrams

середа, 16 жовтень 2024, 18:00

Австралія в рамках пакета військової допомоги вартістю 245 мільйонів доларів передасть Україні 49 танків Abrams. Про це повідомив міністр оборонної промисловості Пет Конрой під час свого візиту до Лондона, передають Патріоти України з посиланням на ABC...