"Ми бачимо збіговиська недобитих карателів": Путін потрапив на дотепну карикатуру через "грізну" заяву на 9 травня

У неділю, 9 травня, президент Росії Володимир Путін заявив, що немає виправдання і вибачення тим, хто, забувши уроки Другої світової війни, "знову виношує агресивні плани", нагадують Патріоти України.

Зазначається, що під час виступу на Красній площі з нагоди 76-ї річниці Перемоги, президент РФ сказав: "Війна принесла стільки нестерпних випробувань, горя і сліз, забути це неможливо. І немає прощення і виправдання тим, хто знову виношує агресивні плани".

Президент країни-агресора заявив, що багато чого з ідеології нацистів, які були одержимі теорією про свою винятковість, знову намагаються використовувати. Також він не забув згадати про невідомих "карателів", не уточнюючи, кого він має на увазі: "Сьогодні ми бачимо збіговиська недобитих карателів і їх послідовників, спроби переписати історію, виправдати зрадників і злочинців, на руках яких кров сотень тисяч мирних людей".

Відомий карикатурист Сергій Йолкін не зміг втриматися від створення карикатури з цього приводу. Карикатуру опублікував "Кремлівський мамковед".

Під зображенням йдеться про те, що промова Путіна знову виводить агресивний фрейм про "недобитих карателів" з Заходу, а дата 9 травня для Кремля все ще залишається єдиним джерелом легітимності. Зазначається, що Путін девальвує тему Перемоги, змушуючи більшу частину суспільства дистанціюватися від того, що відбувається. "У майбутньому ритуал потребуватиме очищення Перемоги від багатьох налиплих на неї за останні роки язичницьких практик", - резюмується в повідомленні.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...