"Ми без їжі перебували дня три-чотири": Окупанти поскаржилися на командування РФ і розповіли, як потрапили в полон

Російські окупанти розповідають, що командування кинуло їх без води та їжі і як те, що вони побачили в таборі для військовополонених на території України, відрізняється від того, що їм навіювали в РФ, передають Патріоти України.

Відео із загарбниками, яких ЗСУ взяли в полон у Курській області, було опубліковано проєктом Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими "Хочу жить".

Один із полонених окупантів повідомив, що у нього кульове поранення і першу медичну допомогу він отримав від бійців ЗСУ, а вже потім від лікарів.

«Тобто, допомогу надали в Курській області, за місцем потрапляння в полон, а вже по прибуттю сюди, в Україну, мені вже професійно лікарі надали допомогу… Очікував гіршого, якщо чесно», — каже полонений росіянин на відео, додаючи, що «військовополонений» звучить страшно та «були в голові інші думки», проте «потрапляння сюди, до людей» змінило його ставлення.

Ще один росіянин, який потрапив у полон у Курській області, повідомив, що ЗСУ «нагодували, дали води попити».

За його словами, командування кинуло їх без продовольства та їжі.

«Ми без їжі перебували дня три-чотири приблизно. У нас не було продовольства, нічого…» — повідомив росіянин.

Окупант також розповів, що в таборі для військовополонених їм дали чистий одяг, засоби для гоління, мило, зубні щітки.

Росіяни також розповідають, що ЗСУ «ставилися краще, ніж свої, в деякому плані» і дивуються, що розповіді, які вони слухали в РФ не відповідають дійсності.

«У Росії говорять одне, а тут говорять зовсім інше. Ось так от… У Росії кажуть, що українські війська дуже погані, вбивають, чого тільки не роблять. А насправді все навпаки, виявляється», — розповів один із російських загарбників.

У проєкті "Хочу жить" зазначають, що за розповідями полонених можна судити про те, наскільки український наступ у Курській області застав їхнє командування зненацька.

«Серед безлічі строковиків трапляються і мобілізовані, і контрактники, яких у терміновому порядку перекидали з інших місць „тримати кордон“. Їх усіх кинули в окоп без постачання і навіть не намагалися вивести, коли ситуація стала критичною», — розповіли координатори проєкту.


Стежив за будинком наміченої жертви за наказом ФСБ: ЗМІ назвали особу екснардепа, який готував замах на Гордона

середа, 4 вересень 2024, 23:25

До замаху на українського телеведучого Дмитра Гордона може бути причетним колишній народний депутат VII скликання від "Партії регіонів" Віталій Грушевський. Згідно з даними розслідування, група, до якої він, як підозрюють, входив, окрім замаху, готувал...

Коли усвідомлюєш, що розплата неминуча: "Мачо" Шуфричу в суді стало погано, викликали лікарів

середа, 4 вересень 2024, 22:55

Нестор Іванович два десятка років підігрував Москві, да так, що вважав державної зради йому ніколи не "пришиють". До Печерського райсуду Києва під час підготовчого засідання у справі екснардепа від забороненої "Опозиційної платформи – За життя" Нестора...