"Ми будемо економити": Казахстан знову підкладе Путіну свиню на 9 травня

Схоже влада Казахстану знову натякає російському диктатору Володимиру Путіну на різні політичні погляди, тому вирішила скасувати у 2024 року проведення військового параду, присвяченого Дню захисника Вітчизни та Дню Перемоги. Про це повідомила пресслужба міністерства оборони Казахстану, передають Патріоти України з посиланням на minval.az.

Серед причин скасування – економія коштів та вирішенням інших завдань. «Проведення військового параду в Казахстані в 2024 році не планується з розрахунку економії бюджетних коштів, а також у зв'язку з необхідністю вирішення інших завдань», – заявили у відомстві.

У пресслужбі міноборони зазначили, що зараз у пріоритеті підтримка необхідного рівня боєздатності та мобільності підрозділів Збройних сил Казахстану. До відома, у 2022 та 2023 році в Казахстані теж не проводилися військові паради. Тоді це також пояснювали економією коштів та необхідністю вирішення інших завдань.

Востаннє військовий парад на 7 травня в Казахстані проводився 2018 року, на 9 травня – в 2019 році. У 2020 та 2021 роках заходів не було через загрозу поширення коронавірусної інфекції.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...