"Ми будемо застосовувати": Сирський назвав цілі в Росії для ударів західною зброєю

Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський назвав цілі, по яких Україна завдаватиме ударів, коли отримає дозвіл застосовувати західну зброю по території Росії. Про це генерал розповів в інтерв'ю CNN, передають Патріоти України.

Сирський запевнив, що ЗСУ застосовуватимуть західну зброю на російській території тільки проти військових цілей.

"Ми будемо застосовувати зброю тільки проти військових цілей, насамперед проти ракетних комплексів, які практично щодня завдають ударів по населених пунктах. Це призводить до загибелі мирних жителів", – наголосив головком.

У цьому контексті він нагадав, що внаслідок ракетних ударів в Україні було зруйновано багато шкіл і лікарень, зокрема відома лікарня "Охматдит". Фактично, медустанова була зруйнована в центрі Києва внаслідок ударів російськими крилатими ракетами.

"Такі випадки відбуваються щодня. Гинуть не тільки дорослі, а й діти. А останні удари по Полтаві, Харкову, Сумах – по суті, немає жодного міста в Україні, яке б не відчуло або не зазнало цих втрат. Цей жах війни, куди б ви не поїхали, ми бачимо результати цих ударів, зруйновані будівлі, школи, дитячі садки", – розповів Сирський.

Він повідомив, що головне завдання застосування західної далекобійної зброї – боротьба з ракетною зброєю російської армії.

"Звичайно, це удари по їхніх складах, базах, де зберігається зброя, де зберігається паливо для армії. Звичайно, це вся їхня логістика, яка забезпечує перекидання цієї зброї на передову. Звісно, це летовища, з яких ударна авіація російської армії, її Повітряно-космічних сил застосовує ракетну зброю, використовує свої керовані авіаційні бомби з глісувальними модулями, які вони скидають на 70 кілометрів, а то й більше. І знову вони завдають ударів по школах і населених пунктах. Це цілі", – розповів генерал.

Він також наголосив, що українські війська воюють проти російської армії, а не проти мирних жителів.

"Вони завжди говорять про Крим": Зловісний бумеранг війни накрив Росію, окупація Суджі має особливий вплив, - The Guardian

вівторок, 10 вересень 2024, 10:53

Суджа - українське місто, яке забуло про своє коріння. Як пише The Guardian, українська окупація міста Суджа в Курській області виглядає зловісним "бумерангом" путінської пропаганди. Доки Кремль стверджує, що повертає "исконно русские земли", ЗСУ взяли...

"Звіт надійшов": Білий дім направив до Конгресу секретну доповідь про стратегію війни в Україні, - Reuters

вівторок, 10 вересень 2024, 10:30

Адміністрація президента США Джо Байдена направила Конгресу секретну доповідь про свою стратегію війни в Україні. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Зазначається, це сталося після того, як у законі про допомогу на 61 млрд доларів, ухвален...