"Ми були смертниками": Колишній командир убитого кувалдою найманця розповів про страти у "групі Вагнера" (відео)

Екскомандир убитого ув'язненого Євгена Нужина, завербованого в "групу Вагнера", Андрій Медведєв розповів виданню The Insider, що йому відомо про десять випадків страти "найманців" за відмову вести бойові дії, передають Патріоти України.

Медведєв стверджує, що був свідком кількох розстрілів і зазначив, що вісім із десяти вбитих раніше відбували терміни у місцях позбавлення волі. За словами Медведєва, на кількох розстрілах він був присутній особисто.

Він також розповів про так звану "групу МЕД", яка займається "обнуленням". "Вони (відмовники. – Ред.) отримали поранення і поїхали до шпиталю під Первомайськом – і звідти спробували втекти. Їх взяли на кордоні, на блокпості. Приїхала група МЕД (окремий підрозділ при службі безпеки ПВК Вагнера) – і їх розстріляли", – сказав він.

Ця група, за його словами, займається "обнуленням" – її представники "забирають хлопців і вбивають або публічним способом, або непублічним, як із Нужиним було".

Колишній вагнерівець також розповів, що особисто заводив на позицію Євгена Нужина. Того ж дня Медведєв отримав контузію. На день пізніше в госпіталь до командира навідувалися представники Служби безпеки "групи Вагнера" і розпитували його про Нужина.

"Він приїхав із колонії, я особисто його заводив на позицію, коли він перейшов на інший бік. Мене в той день контузило, й мене евакуювали до шпиталю. Наступного дня приїжджали есбешники (Служба безпеки ПВК) Вагнера й ставили мені запитання щодо цього персонажа", – розповів він.

Андрій Медведєв стверджує, що вагнерівці навмисно вказують загиблих бійців як зниклих безвісти, щоб уникнути виплат родичам. За його словами, жодна страхова агенція не покриє такої кількості смертей.

"В'язні почали в серпні приїжджати до нас. Ми заснували 4-й взвод. Ми були смертниками, тому що всі "косячники" і ті, що проштрафилися, йшли в 4-й взвод. І за кілька днів із взводу залишилося троє людей з тридцяти", — сказав Медведєв.

Раніше Андрій Медведєв записував звернення до президента Володимира Путіна, в якому просив керівництво РФ захистити його від колишніх товаришів по службі. Медведєв стверджує, що перебуває у бігах через переслідування "групою Вагнера".

Нагадаємо, що Євген Нужин був засуджений за вбивство й відбував покарання в одній з в'язниць РФ. Його завербували в "групу Вагнера" та відправили на війну в Україну, де він потрапив у полон. Пізніше російська сторона опублікувала відео, в якому Нужин розповідає, що після здавання в полон перебував у Києві, проте його викрали 11 листопада. Після цього ексв'язня було вбито ударом кувалди по голові.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...