"Ми чітко діяли в межах закону": Венедіктова прикрила Зеленського і Єрмака в справі про затримання "вагнерівців"

Генпрокурор також заявила, що нічого не знала про підготовку якоїсь спецоперації.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що у справі про переговори із білоруською стороною щодо бойовиків "ПВК Вагнера" українські прокурори діяли чітко, дотримуючись законодавства, передають Патріоти України.

"Ми, звичайно, відправили клопотання про видачу ("вагнерівців" – ред.), ми направили підозру, що це – злочинці, які воювали проти України. Чи ми сподівалися, чи ні, що білоруська сторона їх видасть, – ми маємо це робити, і ми відпрацювали на 100 відсотків. У мене була розмова з генеральним прокурором Білорусі щодо цього, я проговорила кваліфікацію статті, яку ми інкримінуємо, чи є якісь запобіжники, це стосувалося "терористичної організації", запобіжників не було. І в принципі, ми були в переговорному процесі, але сталося, як сталося", – сказала Венедіктова в інтерв'ю програмі "Свобода слова Савіка Шустера".

Венедіктова додала: "Коли події стали розвиватися, стало зрозуміло, що це випадок, коли Україну намагаються втягнути в міжнародну політику, і це може стати негативним прикладом. Ми були обережні і ми чітко діяли в межах закону".

Генпрокурор на запитання про те, чи відповідає дійсності інформація від екс-голови Офісу президента України Андрія Богдана у його недавньому інтерв'ю Дмитру Гордону, що зрив операції із затримання "вагнерівців" відбувся після телефонного дзвінка з "найближчого оточення" Володимира Зеленського, заявила: "Мені особисто невідомо, що така спецоперація готувалася".

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 квітня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:03

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.04.24 орієнтовно склали:

Пускав ракети по Україні: Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ - носій ракет Х-22

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:59

Повітряні сили ЗСУ та Головне управління розвідки МОУ знищили російський дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 - носій крилатих ракет Х-22, заявив командувач Повітряних сил генерал-лейтенант Микола Олещук у Telegram, передають Патріоти України....