"Ми добре справляємося": Офіцер пояснив, що відбувається на Покровському напрямку

Російська окупаційна армія продовжує наступ на Покровському напрямку. Останнім часом ворог збільшив загальну кількість обстрілів на цій ділянці фронту, передають Патріоти України.

Водночас відзначається зменшення піхотних штурмів. Про це в ефірі телемарафону розповів офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький.

За його словами, путінські загарбники не полишають задум щодо просування до міста Покровськ, ігноруючи навіть бої на території Курської області. Поки що на Покровсько-Курахівському напрямку немає істотних змін, але загалом окупанти продовжують наступ. Найінтенсивніші запеклі бої продовжуються в районі населених пунктів Новогродівка та Гродівка. Зі свого боку українські військовослужбовці тримають оборону та виснажують бойовий потенціал ворога.

"Ми добре справляємося. Командування робить дуже гарну комбінацію. Просування ЗС РФ залежить тільки від нашої слабкості, скажімо так. Але при цьому додам, якщо ми десь відходимо, то лише тоді, коли позиції розташування наших військ, наші вогневі точки зруйновані насамперед артилерійськими засобами та авіацією, тобто їхніми КАБами. Це дозволяє противнику підтягуватися саме в такий спосіб. Інакше – немає у них ніде успіху", – розповів військовий.

Подалі від війни: Очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук запропонувала населенню Курщини евакуацію до України

четвер, 15 серпень 2024, 0:30

Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це оголосила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірин...

Генпрокурор ФРН видав ордер на арешт українця за підрив "Північного потоку" – німецькі ЗМІ

середа, 14 серпень 2024, 23:45

Генеральний прокурор Німеччини Єнс Роммель видав перший ордер на арешт головного підозрюваного у підривах на газопроводі "Північний потік" у Балтійському морі, що сталися два роки тому. Ним є українець Володимир С., який донедавна проживав у Польщі. Пр...