"Ми допоможемо вам змінити майбутнє": ФБР почало вербувати росіян через соцмережі

ФБР почало вербувати росіян через соціальні мережі, щоб збирати розвідувальні дані про війну в Україні. Про це повідомляє американський телеканал Fox News, передають Патріоти України.

Видання стверджує, що в лютому ФБР розмістило в Facebook і Twitter відеоролики, в яких російською мовою глядача закликають змінити своє майбутнє, почавши співпрацю з американською розвідкою. Оповідач каже, що ФБР шукає шпигунів всередині Росії і емігрантів, які володіють інформацією, що дозволить протидіяти Кремлю.

"ФБР цінує вас. ФБР може вам допомогти, але тільки у вас є можливість зробити перший крок", – каже оповідач.

Колишній офіцер управління військової розвідки США за російським напрямком Ребекка Коффлер пояснила журналістам, що ФБР використовує цей новий метод вербування агентів з кількох причин.

"По-перше, вкрай складно завербувати російських агентів. Росія - надважке середовище, тому що її контррозвідувальні служби — одні з найефективніших і жорстоких у світі. ФБР реагує на сучасність, коли молоді люди постійно перебувають у соціальних мережах. Воно намагається закинути широку мережу і отримати більшу віддачу, залучаючи більше потенційних кандидатів для шпигунства на користь США", — пояснила вона.

Водночас Коффлер висловила сумніви, що ці ролики дадуть хоч якийсь результат.

"Наша мета - зробити її найбільш сильною з усіх": Зеленський розповів, на якому етапі безпекова угода зі США

неділя, 28 квітень 2024, 22:14

Україна працює із США над текстом двосторонньої безпекової угоди. Влада хочу зробити цю угоду найбільш сильною з усіх. Про це сказав президент Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні у неділю, 28 квітня, передають Патріоти України. «Зараз наші...

За звʼязки з командою Навального: У РФ заарештовано журналістів AP і Reuters (фото)

неділя, 28 квітень 2024, 21:59

У Росії заарештували журналістів Сергія Кареліна і Костянтина Габова, які працювали на Reuters та Associated Press, за звинуваченнями у нібито співпраці з командою Олексія Навального. Про це повідомляє AP, передають Патріоти України. Карелін, який має ...