"Ми дозволили зійти цьому з рук": Джонсон назвав "жахливою помилкою" реакцію Заходу на вторгнення РФ в Україну у 2014-му та розповів, що планує зробити

Захід зробив жахливу помилку, дозволивши президенту РФ Володимиру Путіну порушити суверенітет України в 2014 році й анексувати Крим. Насильницький акт агресії фактично зійшов Путіну з рук. Про це заявив прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон у статті для видання Daily Telegraph, передають Патріоти України.

Як зазначив політик, під час свого першого вторгнення в Україну президент Росії відібрав "величезний шматок у суверенної країни". "А ми дозволили цьому зійти з рук", – зробив висновок глава британського уряду про реакцію Заходу.

За даними ЗМІ, найближчим часом Джонсон планує поїхати до Саудівської Аравії, щоб домовитися про допомогу у зниженні світових цін на нафту. Водночас прем'єр Великобританії говорив, що відновлювані джерела енергії – це "найшвидший і найдешевший шлях" до більшої енергетичної незалежності від Росії.

Щодо впливу Путіна на постачання енергоносіїв, Джонсон написав: "Він може прикласти руку до кранів із нафтою та газом. Але він нічого не може зробити, щоб зупинити вітер із Північного моря".

Крига скресла? Очільник МЗС Британії повідомив, коли Україна отримає дозвіл на удари західним озброєнням вглиб РФ

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:58

Рішення щодо зняття обмежень для України на застосовання західної далекобійної зброї по військових цілях на території Росії буде прийняте до початку зими. Про це у четвер, 26 вересня, заявив міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі, перед...

На концерті Кобзона тримається підвищений аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 27 вересня

п’ятниця, 27 вересень 2024, 7:50

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 27.09.24 орієнтовно склали: