"Ми дуже занепокоєні": Зеленський розповів, з яких напрямків можлива нова агресія РФ проти України

Президент України Володимир Зеленський розповів про можливий бліцкриг з боку Російської Федерації до кордонів Донецької та Луганської областей та спробу "прорубати" сухопутний коридор в Крим, інформують Патріоти України.

Як повідомила прес-служба Офісу президента, про це він заявив в інтерв’ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung щодо можливих військових варіантів з боку РФ.

"Є багато військових варіантів, можливих з боку РФ, зокрема морські операції. Ми дуже занепокоєні цим, і зараз є блокування Азово-Чорноморського регіону російськими кораблями. Вони контролюють це, попри міжнародне право, порушуючи його. Це те, що ви сказали, – один із варіантів виходу на Крим, щоб прорубати цей коридор з материкової України", - наголосив він.

Президент також допустив можливість російської ескалації з боку окупованого Донбасу. "Ми це прекрасно розуміємо. Великий стрибок, бліцкриг до кордонів Донецької та Луганської областей. Ми це розглядаємо й готуємося до таких кроків", - підкреслив він.

Водночас, за словами Зеленського, якщо припускати ймовірність спроби "прорубати" коридор до тимчасово окупованого Криму - то це означає, що не можна буде заховати цю ситуацію за "громадянським конфліктом", це буде відкрита повномасштабна війна. У відповідь на уточнювальне питання щодо можливого бліцкригу РФ Зеленський не виключив, що він може статись зі сходу, півдня чи півночі.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...